Back to top

Amayzine YOOST

DE BROEKEN VAN YOOST ZIJN TOP VOOR DE MAN – MAAR OOK VOOR JOU…als je durft

Even zonder dollen. Vanmorgen, echt vanmorgen (oké, voor jullie gistermorgen) stuitte ik in de kast van mijn vriend op een broek. Neeeeee, niet heel vreemd inderdaad, in de kast van veel mannen zul je een broek aantreffen. Maar dit keer viel mijn oog op een nieuwe broek die. ik. niet. kende. Een broek van het merk Yoost. Eerst dacht ik nog: huh? Ken ik niet? Wat een raar merk? Waarom ken ik het merk niet? Waarom? Wat is dit voor hel? En waarom wist ik niets van een nieuwe broek? Maar vervolgens wist ik het zeker: deze broek ga ik binnenkort jatten. Zo mooi, simpel, multifunctioneel en cool zag ‘ie eruit.

Moet je opletten. Zit ik een uur later even lekker te chillen in mijn algoritmische echoput, (Facebook), stuit ik op een berichtje van Marketing Tribune over de (jeugd en jongvolwassenen) trends van 2017. Klinkt saai, is het ook voor als je niet van marketingtrends houdt, maar wat ik zeggen wil: ging het potdorie over Yoost. Een van de grotere trends in modeland luidt namelijk: ‘mode zonder ego’, waar het label het perfecte voorbeeld van zou zijn. Kort door bocht uitleg, nog even volhouden: de hausse aan kledingkeuzes breekt ons massaal op. Snap jij, snap ik, er is ook wel erg veel aanbod. Soms zit ik van 21 tot 22.59 uur dingen in mandjes te flikkeren en weet ik nog steeds niet wat ik nou wel en niet zal kopen. Het antwoord op de overload luidt: mode zonder ego! Items in overzichtelijke hoeveelheden die bloedjemooi, maar eenvoudig en multifunctioneel zijn. Kledingstukken voor mooie prijzen en van topkwaliteit, en een beperkt aantal standaard modellen. Items zónder opgelegd totaalbeeld, zonder zogezegd ‘ego’. En als mooi voorbeeld hiervan werden dus de broeken van het Nederlandse Yoost Clothing genoemd. Nou vráág ik je. Is dat toeval of is dat toeval?

Ik heb geen idee of het toeval is. Dat is een veel te diepe vraag voor dit stukje.

Yoost Clothing (‘Garments without ego’) zijn dus goede broeken met een topsnit in maar vier standaard modellen, die luisteren naar de namen Whatever Works, Mr. Smartpants, Bye Bye Skinny en Everything Goes. Lekker makkelijk kiezen dus. En op de site van Yoost staat het te lezen: het kan ze niks schelen wie je bent of wat je doet en waar je de broek draagt. Of je nu naar een underground feestje in Berlijn gaat of naar de receptie van een trouwerij, het is allemaal goed. Ga en doe vooral waar je zin in hebt.

Dat zeg ik: goed idee voor manlief die in een flits klaar wil zijn en z’n eigen ding wil doen. Maar eerlijk gezegd dus ook voor jezelf. Want ze zijn gaaf, jongen.

DOOR RENSKE HOFF | | 13:32

Lees het artikel op Amayzine.com >>

You don't have permission to register
X